Tujuan

  • Mengeratkan silaturahim di antara peserta.
  • Mengasah bakat seni dalam diri peserta.
  • Menggalakkan peserta untuk belajar dan menjual seni resin.

 

 

Aktiviti

Seni resin atau resin art ini merupakan antara salah satu cabang seni terbaru yang kian popular dalam kalangan masyarakat kita. Seni resin juga mampu menghasilkan barangan seperti keychain, pelapik cawan, aksesori, hiasan duit hantaran dan pelbagai barangan lain lagi. Oleh kerana terdapat permintaan, PEDi Felda Medoi berjaya menganjurkan satu kelas seni resin bersama para komuniti wanita.

 

Kelas ini telah dihadiri oleh seramai lebih kurang 20 peserta dari pelbagai kawasan berdekatan dan tidak hanya sekitar Felda Medoi. Kelas telah dimulakan seawal jam 9 pagi dengan demo yang ditunjukkan daripada jemputan luar iaitu Cikgu Zaleha dari Gemas, Negeri Sembilan. 

 

Setiap peserta disediakan satu set acuan keychain berisi lebih kurang enam keychain berjaya dihasilkan pada satu masa. Membuat seni resin ini agak mengambil masa, setelah bacuhan epoxy telah dituang ke dalam acuan, peserta harus menunggu sekurangnya 24jam untuk memastikan ianya keras. 


Para peserta memberi maklum balas bahawa mereka sukakan aktiviti seperti ini dan berharap PEDi Felda Medoi mampu menganjurkan lagi aktiviti seperti ini lagi pada masa akan datang.

 

-Gambar Di Sini-